ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

Ο Τρωικός πόλεμος

Αφού επιλέξεις το σωστό μετά πάτα στο "Έλεγχος" για να δεις πως τα πήγες.
Πάτα στο "Απαντήσεις" για να τις δεις αν δυσκολεύεσαι. Μπορείς επίσης να κάνεις κλικ στο "Βοήθεια".
Αν όμως κάνεις χρήση των κουμπιών "Απαντήσεις" και "Βοήθεια". χάνεις βαθμούς !

Μια φορά κι ένα καιρό πριν από πολλά χρόνια που ζούσαν στην Ελλάδα πήγαν να κατακτήσουν την Τροία με το στρατό και τα καράβια τους. Αφορμή για την εκστρατεία ήταν η αρπαγή της , γυναίκας του βασιλιά Μενέλαου από , το γιο του βασιλιά της Τροίας. Ο Τρωικός πόλεμος κράτησε χρόνια και πολλά παληκάρια πολέμησαν σ'αυτόν τον πόλεμο. Ανάμεσά τους ήταν , αρχηγός των Τρώων, ,γιος της Θέτιδας, ο Πάτροκλος, πιστός φίλος , ο πολυμήχανος , βασιλιάς της Ιθάκης, ο ατρόμητος Διομήδης, ο δυνατός Αίαντας, ο Μενέλαος, βασιλιάς και βέβαια ο αρχηγός της στρατιάς των Αχαιών, ,βασιλιάς των Μυκηνών.
Η ιστορία ξεκίνησε με το γάμο της Θέτιδας με βασιλιά της Φθίας στον οποίο ήταν καλεσμένοι πολλοί θεοί εκτός από , τη θεά του μίσους και της κακίας. Εκείνη θύμωσε και παρουσίασε στο τραπέζι του γάμου ένα με σκαλισμένη πάνω του τη φράση "". Η Ήρα, η Αθηνά και η Αφροδίτη άρχισαν να μαλώνουν για το ποια ήταν η ομορφότερη και ο Δίας τις συμβούλεψε να ρωτήσουν το γιο του βασιλιά Πρίαμου,που έβοσκε τα πρόβατά του στο βουνό Ίδη, δίπλα στην Τροία. Ο Πάρης έδωσε το μήλο που του υποσχέθηκε να του βρει την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου. Αυτή ήταν , η βασίλισσα της Σπάρτης.

Έτσι ο Πάρης κατέβηκε στη Σπάρτη με πολλά δώρα. Η Αφροδίτη ξεμυάλισε την Ελένη και, μια μέρα που έλειπε ο Μενέλαος, ο Πάρης έκλεψε την Ελένη και την πήγε .
Οργισμένος ο Μενέλαος ζήτησε τη βοήθεια του αδερφού του, του Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών. Ο Αγαμέμνονας κάλεσε και άλλους Αχαιούς βασιλιάδες να ακολουθήσουν στην εκστρατεία για να δώσουν ένα καλό μάθημα στους Τρώες και να ξεπλύνουν την ντροπή που τους έκαναν με την αρπαγή της ωραίας Ελένης. Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι . Αρχηγός ορίστηκε .
Καθώς δε φυσούσε αέρας για να ξεκινήσουν τα πλοία, ο μάντης τους πληροφόρησε πως η θεά ήταν θυμωνένη με τον Αγαμέμνονα, γιατί της σκότωσε το ιερό ελάφι και ζητούσε να θυσιάσει στο βωμό της την κόρη του . Ο Αγαμέμνονας δέχτηκε, αλλά την ώρα της θυσίας η Άρτεμη άρπαξε την Ιφιγένεια μέσα σ' ένα άσπρο σύννεφο και άφησε στη θέση της . Αμέσως φύσηξαν οι άνεμοι και τα καράβια ξεκίνησαν για την Τροία.